בתי אבות בישראל או צפחת השמן חלק ה'

הרפואה העממית ממליצה להכניס לשמן חתיכת גזר  טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מדי פעם במהלך הטיגון. גם לפי הרפואה המערבית יש לכך הסבר: הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, המנעים את חמצונו של השמן ושומרים על איכותו.

לקבלת לביבות תפוחי אדמה פריכות בטיגון, מומלץ להשרות את הלביבות לאחר הגירוד ל-30 דקות במי קרח.

כאשר מטגנים לביבות בטטה, יש לקחת בחשבון כי יהיה צורך להחליף את השמן לעיתים תכופות יותר היות והסוכרים בבטטה גומרים לשמן להישרף מהר יותר.

טיגון בשמן עמוק דווקא עדיף על טיגון בשמן רדוד. מזון המוכנס לסיר עם שמן עמוק בטמפרטורה מתאימה, מקבל "מכת חום" הגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן ובנוסף, משך הטיגון מתקצר. אם נטגן את אותו מזון במחבת, הוא יספוג יותר שמן.

 מומלץ להימנע משימושים חוזרים בשמן. בזמן החימום, השמן מגיע לטמפרטורות גבוהות שבהן קצב ההתחמצנות שלו גדל באופן משמעותי.

שימוש חוזר בשמן מחומצן המכיל חומרים מזיקים, עלול לגרום לנזקים בריאותיים.

כדי להאריך את חיי המדף של השמן ולצמצם את התחמצנותו, מומלץ לאחסנו במקום חשוך וקריר ולהימנע מחדירת אוויר, על-ידי שמירה על פקק סגור.

מתחשבים בסביבה

בבית של הסביבתן לא נצרכות כמויות גדולות של שמן לטיגון, מטעמים של בריאות ושל צריכת אנרגיה. עם זאת, יש להניח שגם למי שנהנה מלביבות או מצ'יפס יש מניע להזיק לסביבה כמה שפחות. אז מה עושים עם השמן שנותר? לא מכבר הסתובב ברחבי האינטרנט מייל עם נתונים מבהילים על כך שכל ליטר של שמן משומש מזהם אלפי קובים של מים. מי ששלח את המיילים לא בדק את העובדות, אבל מה שכן ידוע זה ששמן שנשפך לכיור מזיק מאוד לצנרת ולמערכת הביוב. יש כמה פתרונות מזיקים הרבה פחות:

אם מדובר בכמות שמן קטנה, מספיגים אותה בנייר סופג ומשליכים לקומפוסט או לפח הזל. אם שופכים את השמן לאדמה באופן חד פעמי- גם זה לא נורא.

כאשר מדובר בכמויות גדולות יותר, יש להניח לשמן להצטנן ואז לשפוך אותו לבקבוק, לסגור היטב ולהשליך לזבל.

פתרון טוב יותר: אם יש בקרבת ביתכם מסעדה, שאלו את העובדים במקום אם ניתן לצרף את השמן המשומש שלכם לזה שלהם. מסעדות רבות מוסרות או מוכרות את שמן הטיגון המשומש שלהם ליצרני ביו דיזל. תוצר הלוואי של הביו דיזל הוא גליצרין, שלעתים מוחזר למסעדה ומשמש לניקיון.

הפוסט הזה פורסם בתאריך גיל הזהב, מיסגרות דיור, שיטות טיפול שונות. קישור קבוע.

סגור לתגובות.